martes, 3 de abril de 2018

CONSTRUCCIÓ D'INSTRUMENTS MUSICALS AMB MATERIALS D'ÚS QUOTIDIÀ

L'exploració de sons obtinguts mitjançant la utilització d'objectes quotidians ha conduït als principals pedagogs musicals a la fabricació d'instruments més o menys senzills, construïts amb objectes i materials usats en la vida quotidiana, que és un procediment ideal per a ampliar l'educació sonora dels alumnes.

És una activitat molt adequada, ja que involucra als alumnes d'una forma directa i immediata, i fa que se senten en tot moment protagonistes del fet musical. Construir certs instruments no és una tasca difícil; el que no resulta senzill és obtenir un instrument amb bon so. Per a açò és necessari respectar la correspondència entre les parts que ho componen, de l'ocupació dels bons materials i d'una bona fabricació.


Els objectius d'aquesta activitat de construcció d'instruments són molt variats i cobreixen molts aspectes del currículum. Entre ells, la reflexió i exploració de la naturalesa , qualitats del so, l'estudi de les fonts i d'objectes sonors del nostre entorn, l'estudi de l'organología i la classificació d'instruments, la comprensió d'alguns conceptes acústics, la introducció a l'art de la luthería i el seu coneixement com a professió. A més, l'alumne realitza de una forma especial, un acostament a la música contemporània, que utilitza sons i sorolls del nostre entorn sonor i instruments no convencionals i pot contribuir a augmentar la dotació instrumental de certs departaments que compten amb pocs mitjans instrumentals, cobrint les necessitats immediates a un baix cost. La conclusió principal d'aquesta recerca va ser que la construcció d'instruments amb objectes quotidians és una activitat molt creativa que per el seu caràcter lúdic i experimental resulta extremadament motivadora per als alumnes.

No hay comentarios:

Publicar un comentario