jueves, 12 de abril de 2018

MÚSICA I TICs

Les noves tecnologies han anat incorporant-se a poc a poc a les nostres aules. Les possibilitats que obrin els últims avanços tecnològics (ordinadors, internet, programari de diferents aplicacions, pissarres digitals, càmeres de vídeo i fotos digitals, etc.) constitueixen una font de recursos d'ineludible exploració per al professorat del segle XXI. L'àrea de Música, privilegiada beneficiària d'aquests avanços tecnològics per les perspectives de motivació, creació i reproducció que abren, no pot ni deu quedar-se al marge de la recerca de quantes possibilitats de creixement musical ofereixen aquests recursos al seu alumnat. 

És un fet que el model tradicional d'educació, almenys com a opció predominant, està  en crisi. L'evolució de les TIC, junt amb la transformació que està patint la societat, ens obliga a revisar les bases sobre les quals s'assenta el nostre actual sistema educatiu.

Per al camp de la música, les noves tecnologies han suposat una autèntica revolució i, utilitzades convenientemente, posseeixen el potencial de modificar substancialment l'educació musical. Les diferents eines tecnològiques ofereixen la possibilitat de plantejar situacions d'aprenentatge molt variades, enriquidores i motivadores per als alumnes. 

Ací teniu algunes pàgines web amb recursos per a la vostra classe. Ànim amb les TICs!!.

XTEC: Generalitat de Catalunya. Guia TIC per mestres

Fem música a l'Ausias March
Ací trobareu jocs per a aprendre bé el nom i posició de les notes musicals, reptes per a repassar els ritmes, jocs de memòria amb instruments, cançons per a tocar la flauta, un trivial musical i moltes sorpreses més.


No hay comentarios:

Publicar un comentario