domingo, 15 de abril de 2018

EL FLABIOL VALENCIÀ A L'ESCOLA

Des de la dècada dels anys 80 s’està duent a terme un ressorgiment de la música tradicional a les nostres terres, en concret de la dolçaina com a instrument popular. El flabiol, instrument utilitzat pels dolçainers els primers anys d’estudi, és un instrument igualment tradicional i valencià però bastant més desconegut. 

Ara bé, des de fa pocs anys, ha anat creixent l’interés per l’ús d’aquest instrument tradicional valencià en l’àmbit escolar, doncs les seues característiques són idònies per a l’ús infantil i així es potencia per una banda, el resorgiment d’aquest instrument i per l’altra la facilitat d’interpretar la música tradicional valenciana. 

Des de poc més de 7 o 8 anys, l’interés per introduir el flabiol a l’escola ha anat escampant-se pel territori valencià. Però canviar la típica flauta dolça alemanya pel flabiol no resulta un pas fàcil per als mestres: el desconeixement de l’instrument, la manca de recursos o la por als canvis en general impedeixen la normalització de l’instrument a l’escola. 

Tot i això, cert és que cada curs escolar són més les escoles que s’animen a implantar el flabiol com a instrument melòdic a les aules de música.

1 comentario: