lunes, 12 de marzo de 2018

Música en els xiquets


La música està sent introduïda en l'educació dels xiquets en edats preescolars a causa de la importància que representa en el seu desenvolupament intel·lectual, auditiu, sensorial, del parla i motriu.


 El xiquet comença a expressar-se d'una altra manera i és capaç d'integrar-se activament en la societat, perquè la música li ajuda a aconseguir autonomia en les seues activitats habituals, assumir la cura de si mateix i de l'entorn, i ampliar el seu món de relacions.

A aquesta edat la música els encanta. Els dóna seguretat emocional, confiança, perquè se senten compresos en compartir cançons, i immersos en un clima d'ajuda, col·laboració i respecte mutu.

L'etapa de l'alfabetització del xiquet es veu mes estimulada amb la música. A través de les cançons infantils, en les quals les síl·labes són rimadas i repetitives, i acompanyades de gestos que es fan en cantar, el xiquet millora la seua forma de parlar i d'entendre el significat de cada paraula.

Amb la música, l'expressió corporal del xiquet es veu mes estimulada ja que ajuda a la potenciació del control rítmic del seu cos.

No hay comentarios:

Publicar un comentario